Dela

Dagen jag äntligen ankom till Hvidehus

29.07.2022

Från Stina 

Jag fick tillsammans med tre andra länk medlemmar förmånen att tillbringa en helg på Hvidehus.

Hvidehus var ursprungligen ett litet Jaktslott, men har bytt användningsområde och fungerar numera tillsammans med flera andra hus på området som behandlingshem. Till anläggningen

hör även en nyare kursgård. Väldigt trevlig byggnad, den består av en kringbyggd gård med  suterräng ut mot lövskogen. Högsta betyg åt arkitekterna

Det finns både gym, bastu och solarium. Man fick ett varmt välkomnande. Så rofyllt och skönt var det på Hvidehus. Verkligen positiva upplevelser.

I närheten finns en stor slottsruin med tillhörande park som klassas som kulturreservat, där finns olika aktiviteter som till exempel; midsommarfirande, sommarcafé och en fin badstrand för att nämna några - och allt detta på gångavstånd från kursgården.

Vidare finns ett musei-järnväg där man har möjlighet att ta en tur med rälsbuss eller ånglokomotiv.

Den vackra lövskogs naturen runt Hvidehus har flera promenadstråk

Jag fick veta att som medlem i Länkens förening, kunde man få hyra in sig på kursgården för en billig penning. Kosthållet kan man stå för själv eller äta på behandlingshemmet om man bokar innan! De tar heller inte hutlöst betalt för detta.

Det var första gången men förhoppningsvis inte den sista som jag besöker Hvidehus. Hoppas kunna hyra in mig på kursgården nästa sommar och utforska närområdet lite bättre.

Jag kan verkligen rekommendera alla att åka dit och ta chansen du också om du får tillfälle.Från Lisa

Hvidehus var en enda stor överraskning. Byggnaden, var både det stort utomhus som inomhus. Men det var inomhus så imponerade stort. Jag passade på att använda solariet under min vistelse på Hvidehus också.

Matsalen i kursgården har ett tak som består av takbjälkar som sitter som en solfjäder. Så vackert och lugnande

Den Stora Mans byggnaden åt vi middag på lördag tillsammans med intagna och personal väldigt god husmanskost.

Stina och jag var ute på promenad i bokskogen,

Under hela helgen Har vi blivit uppassad av en person som finns konstant på Hvidehus. En trevlig man som heter Roger och

det han inte vet om stället, det är inte värt att veta.

Under resan åt vi på olika ställen, men på den sista stället på en restaurang som heter Ströget åt jag en fiskrätt och det var så gott att jag känner smaken än.